Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Naar een betere samenwerking onder de grond

Begin 2015 is het programma Excelleren in Assetmanagement gestart. Om op een gestructureerde manier het totale assetmanagement-proces van Waterbedrijf Groningen, North Water en Water & Energie stapje voor stapje te gaan verbeteren, met daarbij de ISO 55.000 norm als uitgangspunt. We streven hierin naar ‘Samen 24/7 Beheersbaar’ te zijn en goed grip te hebben op onze prestaties, risico’s en kosten.

Een volgende fase bestaat uit het beter aansluiten van ons proces op die van andere partijen die in de ondergrond aan het werk zijn. Beter en efficiënter samenwerken met gemeentes, telecom en andere nutsvoorzieningen.

Technisch accountantsrapport leidingnet

Daarvoor heeft Waterbedrijf Groningen het technisch accountantsrapport leidingnet ingevoerd. Daarmee maken we als het ware een foto van ons leidingnet, om te kijken welke leidingen wellicht in de (nabije) toekomst vervangen moeten worden. En gaan aan de hand daarvan met gemeentes in gesprek: of er plannen zijn om bijvoorbeeld de riolering te vervangen. Maar ook met andere partijen die leidingen en kabels in de grond hebben liggen. Zodat we dan samen kunnen optrekken. En maar één keer sámen de straat openbreken, in plaats van om de paar jaar ieder voor zich. We streven er tenslotte allemaal naar om te werken tegen maatschappelijk aanvaardbare kosten: geen geld over de balk te gooien als het niet nodig is.

Heeft u interesse in samenwerking onder de grond of wilt u meer weten hierover? Neem dan contact op met Mario Post 06 505 259 33 of Eddy Postmus 06 200 194 41.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.