Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Monteurs waterbedrijf wereldkampioen!

Opsteker voor vakmanschap!

Afgelopen maand werden onze fitters wereldkampioen in Las Vegas. Voor hun natuurlijk fantastisch, en het is ook een opsteker voor het ‘ouderwetse’ vakmanschap. Worden technische opleidingen tegenwoordig vaak verguisd, hiermee laten onze monteurs zien dat techniek er zeker toe doet, en zelfs een wereldkampioenschap kan opleveren.

Trainen en nog eens trainen…

Harry Boels, Richard Koopman (beiden boorders), Dennis Smit (fitter) en coach Paul Knot, alle vier in het dagelijkse leven monteur bij Waterbedrijf Groningen, hebben zich helemaal toegelegd op het aansluiten van pijpen, buizen of waterleidingen in slechts enkele minuten. Ze trainden het hele jaar bijna zes uur per week. Buiten de werktijden om.

Tijdens het WK moesten ze het opnemen tegen het beste team uit Engeland en Mexico, de kampioen van Amerika. Het is de bedoeling dat er op de drie systemen uit die landen een aansluiting moet worden gemaakt. De tijden worden dan bij elkaar opgeteld. Na de eerste ronde stonden ze op een spannende tweede plaats. Uiteindelijk kwamen ze aan kop en in de laatste ronde hebben ze dat niet meer weggegeven. Toen Mexico een fout maakte op het Nederlandse systeem, was de wereldtitel een feit!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.