Stel uw vraag

Elk jaar in december vragen wij al onze klanten weer om hun watermeterstand door te geven. Kijk onderstaand filmpje voor een instructie en nadere uitleg:

Heeft u na het bekijken van dit filmpje nog steeds vragen, kijk dan hieronder voor een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden. U ziet een overzicht van alle vragen per categorie, maar u kunt in het zoekvenster ook een trefwoord intikken.

Watermeter
Waterweetjes
(Winter)tips waterleiding
Waternota
Waterkwaliteit
Legionella
Gegevens Wijzigen
Storingen
Werkzaamheden
Hoe kan ik mijn meterstand doorgeven?

Als u onze oproep per post of per e-mail heeft ontvangen, kunt u >> via deze link tot en met 31 december uw meterstand doorgeven.

Heeft u geen toegang tot internet?

Bel 088 – 015 95 55 (7 dagen per week, 24 uur per dag).

Hoe kan ik mijn watermeterstand doorgeven? from Waterbedrijf Groningen on Vimeo.

Waar kan ik de watermeter vinden?

De watermeter zit meestal daar waar de waterleiding het huis binnenkomt. U vindt hem in de meterput bij de voor- of achterdeur, in de meterkast of in de kelder. In flatgebouwen is de meter soms te vinden in één ruimte met meerdere meters.

Hoe lees ik de meterstand af?

Het bovenste gedeelte van de watermeter kunt u 180 graden naar links of rechts draaien om de stand goed te kunnen aflezen.

Kunt u desondanks de stand niet aflezen? Neem dan voor advies contact op met onze klantenservice (tijdens kantooruren 050-368 86 88).

Is flessenwater gezonder dan drinkwater uit de kraan?

Nee. De wettelijke eisen die aan flessenwater worden gesteld, zijn over het algemeen genomen minder streng dan die voor drinkwater.