Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Ik ga verhuizen

Verhuizing doorgeven aan Waterbedrijf Groningen from Waterbedrijf Groningen on Vimeo.

Bent u al klant van ons en gaat u verhuizen binnen het verzorgingsgebied van Waterbedrijf Groningen (provincie Groningen en Eelde/Paterswolde)? Ga dan naar de pagina Verhuizing doorgeven en kies voor zowel de optie ‘waterlevering opzeggen’ (van uw huidige adres) als voor de optie ‘waterlevering aanvragen’ (voor het nieuwe adres). Dit kunt u op z’n vroegst 5 dagen voor de verhuizing aan ons doorgeven.

Als u nog een tijdje water geleverd wilt krijgen op uw oude adres dan kunt u de optie ‘waterlevering opzeggen’ natuurlijk leeg laten en op een later moment invullen. Houd in elk geval de volgende gegevens bij de hand:

  • uw inloggegevens
  • Of uw klantnummer. Deze is te vinden op de voorschotnota of jaarafrekening, of indien u automatisch betaalt op uw bankafschrift.
  • datum verhuizing
  • meterstand

Blijft er iemand achter in het huis van wie de gegevens nu al bij het waterbedrijf bekend zijn, dan hoeft er geen actie ondernomen te worden. Hooguit kan het verstandig zijn om het voorschotbedrag te laten aanpassen; immers door het vertrek van één of meerdere personen wijzigt het watergebruik.

Geeft u uw verhuizing digitaal door, dan hoeft u hier vanaf 1-1-2018 geen administratiekosten voor te betalen. Deze worden namelijk per deze datum afgeschaft. (let op; kosten gemaakt in 2017 komen nog wel op de jaarafrekening van januari!).
Wilt u toch via telefoon of per brief uw verhuizing doorgeven? Dan kost dat €19,- administratiekosten (inclusief BTW).

Verhuizen ‘naar ander waterbedrijf’

Gaat u verhuizen vanuit ons verzorgingsgebied naar het verzorgingsgebied van een ander waterbedrijf? Kies op de pagina Verhuizing doorgeven dan voor de optie ‘waterlevering opzeggen.’ Uiteraard hoeft u daarvoor geen administratiekosten te betalen.