Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Dennis Smit

“En dan distribueer ik met liefde regenwater naar mijn moestuin”

Ik verzorg mijn tuin met water uit een regenton. Hierdoor hoef ik geen schoon drinkwater te gebruiken. Als iedereen dat nou zou doen, dan zorgen we er samen voor dat de drinkwatervraag niet nog meer stijgt. Zo probeer ik ook privé mijn steentje bij te dragen aan voldoende drinkwater voor generaties na ons.

Klanten blij maken, daar doe ik het voor

In het dagelijks leven ben ik distributiemonteur. Storingen verhelpen is een van mijn taken. Dat betekent regelmatig een leiding repareren of vernieuwen. Soms is dat een ingewikkelde puzzel, aan het begin van een klus vraag ik me weleens af: hoe gaan we dit fixen? Soms liggen waterleidingen onder bomen, schuttingen of binnen dichte bebouwing. Gelukkig kom ik er samen met mijn collega’s altijd wel uit. Het geeft me echt een goed gevoel als we dan het probleem weer kunnen verhelpen en dat we klanten weer blij kunnen maken. Dan besef ik me weer hoe belangrijk ons werk is: schoon en betrouwbaar water is een primaire levensbehoefte waar niemand zonder kan. Een verantwoordelijke job!

Leidingnetwerk van Groningen tot Dubai

Ik werk sinds 2013 bij Waterbedrijf Groningen. En ik hoef niet stil te zitten, ons leidingnetwerk is liefst 5000 kilometer lang, zeg maar van Groningen tot aan Dubai. Dat betekent elke dag onderhoud: Hoofdkranen verwisselen, spuiwerkzaamheden, brandkranen vervangen, het inmeten van leidingen. Het werk is dus erg afwisselend. Ik hou daar wel van. We hebben daarbij veel klantencontacten en we zien ook nog eens de mooiste plekken van de provincie Groningen. Heerlijk vind ik dat.

Uitdagingen van de toekomst

Waterbedrijf Groningen is een sociaal bedrijf dat goed om haar medewerkers denkt. Als er iets is staan de collega’s voor elkaar klaar. Bovendien wordt er gestimuleerd om door te leren. Zo ben ik sinds kort aan de studie ‘technicus water’ begonnen. Op deze manier kan ik hier aan mijn ambities werken. Voor de lange termijn staat de drinkwatersector staat voor verschillende uitdagingen. De uitdaging voor ons distributiemonteurs is dat ons leidingnetwerk van 5000 kilometer elke dag maar weer op en top in orde moet zijn en dat daar betrouwbaar doorheen stroomt. Dat ik me hiervoor mag inzetten en de klant blij kan maken is voor mij elke dag weer een bron van uitdaging.

Bekijk de video: Werken aan de bron - Dennis Smit - Distributiemonteur

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.