Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Nienke Homan

Gedeputeerde Nienke Homan is in de provincie Groningen verantwoordelijk voor onder andere klimaat, energietransitie, klimaatadaptatie en water

“Voor veel mensen voelt de industrie van de Eemshaven als een ver-van-hun-bed-show. Maar feitelijk raakt wat daar gebeurt het leven van ons allemaal. Producten die jij en ik gebruiken worden er gemaakt of komen via de haven onze provincie in. Misschien wordt de energie die je nu gebruikt daar wel opgewekt, of maak je gebruik van data die daar wordt opgeslagen.

Door zonneparken en windmolens mogelijk te maken, werken we al langer aan het verduurzamen van de energie waar al deze bedrijven op draaien. Zij gebruiken steeds meer duurzame grondstoffen voor hun producten. Met duurzaam water is het circulaire plaatje rond. We kunnen nu echt zeggen dat we klaar zijn voor een groene toekomst. De aanleg van de nieuwe industriewaterzuivering en transportleidingen past daarmee perfect in het groene herstelplan van de Europese Unie voor na corona. Bovendien: als al die bedrijven duurzamer met hun eigen grondstoffen omgaan, worden wij als consumenten óók een stuk ‘groener’. Daarom is de aanleg van de industriewaterzuivering en transportleidingen voor alle Groningers van groot belang. Het helpt ons om niet alleen voldoende industriewater, maar ook voldoende drinkwater te blijven leveren.”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.