Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Watertappunten

Je komt ze steeds vaker tegen. Openbare drinkwaterpunten waar sporters, reizigers, wandelaars, spelende kinderen, studenten en winkelend publiek hun flesjes vullen met kraanwater.

Let op: sommige van onze openbare outdoor watertappunten zijn momenteel gesloten i.v.m. vorst.

Waarom watertappunten?

Je komt ze steeds vaker tegen. Openbare drinkwaterpunten waar sporters, reizigers, wandelaars, spelende kinderen, studenten en winkelend publiek hun flesjes vullen met kraanwater. De provincie Groningen telt inmiddels heel wat van deze waterpunten zowel binnen als buiten in het centrum van de stad of in de natuur.

Een mooie ontwikkeling die past bij een gezonde en duurzame levensstijl. Waterbedrijf Groningen wil dit aantal samen met u uitbreiden. We bieden daarom twee hippe varianten aan. Eén voor indoor gebruik en één voor outdoor.

Waar vind je onze openbare watertappunten?

Op diverse locaties in stad en ommeland staan onze openbare watertappunten. Handig om onderweg je dorst te lessen en je flesje bij te vullen!

Bekijk ze op de kaart

Subsidieregeling voor scholen

Om het drinken van kraanwater op meer scholen te stimuleren is de Subsidieregeling watertappunten in het leven geroepen. Honderden scholen in primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen voor een watertappunt op school. Aanmelden kan hier.

Collega Tabitha Petter

'Met onze tappunten helpen we mensen om gezonde keuzes te maken'

Lees verder

Outdoor tappunten

Kosten outdoor tappunt

 • Aanschaf tappunt € 4.250
 • Installatiekosten € 1.500 (bij een reguliere aansluiting*)
 • Voor een meerprijs is coating in iedere gewenste RAL kleur en/of bestickering ook mogelijk. Standaard is het tappunt wit.
 • Transportkosten € 145
 • U betaalt eenmalig € 5.645 (exclusief BTW, standaard kleur en zonder sticker)
 • U betaalt per jaar € 1.707 (exclusief BTW, onderhoud, beheer en verbruik**) of koopt dit eenmalig voor 10 jaar af.

*Onder een reguliere aansluiting wordt verstaan dat het tappunt op maximaal 15 meter afstand van ons hoofdnet komt te staan. We gaan er hierbij vanuit dat we geen asfalt hoeven open te frezen maar dat we door middel van een ‘persboring’ onder een asfaltweg door kunnen óf dat het tappunt op een locatie met stoeptegels / klinkers / etc. komt te staan. Onze ervaring is dat we in veel situaties het tappunt voor maximaal € 1.500,- kunnen plaatsen. Dit brengen we altijd vooraf samen met u in kaart, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een aanvraag voor een offerte is uiteraard geheel vrijblijvend.

** Het onderhoud en beheer van het watertappunt wordt door Waterbedrijf Groningen geregeld. Dit betekent dat het tappunt met regelmaat gereinigd wordt en dat kapotte onderdelen vervangen worden. Ook andere storingen (bijv. verstopping door vandalisme) verhelpen we. We nemen elke twee maanden een watermonster en laten dit analyseren door ons laboratorium om de waterkwaliteit te kunnen garanderen. Voor het water zelf rekenen we een gemiddeld verbruik waar u een vast bedrag voor betaalt: er wordt dus geen feitelijk verbruik in rekening gebracht. Tot slot kan het tappunt indien nodig elke drie jaar voorzien worden van een nieuwe coating. Het verwijderen, coaten en terugplaatsen maakt onderdeel uit van het jaarlijkse bedrag. Bij strenge vorst wordt het tappunt verwijderd om schade aan het tappunt als gevolg van bevriezing te voorkomen. Het verwijderen en terugplaatsen maakt ook onderdeel uit van het jaarlijkse bedrag.

Een outdoor tappunt laten plaatsen

Tappunten dragen bij aan minder plastic flesjes, drinkwater is een gezonde dorstlesser én het biedt een financieel voordeel voor iedereen die het tappunt wil gebruiken (bijvoorbeeld sporters en toeristen). Het water wordt namelijk gratis aangeboden.

Onze ervaring is dat het vaak mogelijk is om een tappunt te realiseren op – of dichtbij – de gewenste plek. Om hier zekerheid over te krijgen moet de locatie beoordeeld worden door een aansluitspecialist, waarvoor een aanvraag gedaan kan worden via www.mijnaansluiting.nl (reactie binnen maximaal 10 werkdagen).

Indoor tappunten

Kosten indoor drinkwaterpunt

 • Kostprijs € 525,-
  • Dit bedrag is exclusief BTW.
  • Als u een onderwijsinstelling bent krijgt u € 125,- korting
 • Transportkosten: € 10,-
 • Totaal bedrag: € 535,-
  • Onderwijsinstellingen betalen: € 410,-

De installatie wordt door u zelf verzorgd. Hiervoor dient u een installateur in te schakelen. De kosten voor installatie komen daarmee voor uw eigen rekening.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.