Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Vanwege de overgang naar een nieuw systeem is ons klantportaal buiten gebruik en zijn wij minder goed bereikbaar. Mail ons via info@waterbedrijfgroningen.nl. Onze excuses voor het ongemak.

Drinkwatertappunten bij evenementen

Elk jaar kiezen we een aantal evenementen waar we lekker en fris kraanwater beschikbaar stellen. We zorgen dan voor een betrouwbare wateraansluiting en tijdelijke drinkwatertappunten.

Sponsoring 'in natura'

Waterbedrijf Groningen sponsort niet met geld, maar in natura. We zijn namelijk een bedrijf met ‘gebonden klanten’ en zien het als onze plicht zo efficiënt mogelijk te werken tegen een zo laag mogelijke prijs.

Elk jaar kiezen we een aantal evenementen waar we lekker en fris kraanwater beschikbaar stellen. We zorgen dan voor een betrouwbare wateraansluiting en tijdelijke tappunten. Op deze manier bieden we bezoekers of deelnemers de mogelijkheid te kiezen voor kraanwater in plaats van flessenwater. Wel zo duurzaam!

In 2022 leverden we bij de volgende evenementen water:

 • Noorderzon
 • Kei-Week
 • Run van Winschoten
 • Tocht om de Noord
 • 4 Mijl
 • Bevrijdingsfestival
 • Nationale Kraanwaterdag

U organiseert een evenement en wilt hier graag een drinkwatertappunt?

Wilt u in 2023 in aanmerking komen voor een tijdelijk drinkwatertappunt? Dan beoordelen wij de mogelijke sponsoring op de volgende voorwaarden:

 • Het gaat om een activiteit in de provincie Groningen met een maatschappelijk, cultureel of sportief karakter;
 • het betreft een (meerdaags) evenement in de periode tussen april en oktober
 • het aantal bezoekers/deelnemers is meer dan 5000;
 • het evenement is interessant voor een breed publiek (en vrij toegankelijk);
 • de levering van drinkwater is bedoeld voor consumptie;
 • de aanvrager biedt als tegenprestatie de mogelijkheid voor het plaatsen van een advertentie en publiciteit via online media.

Hoe doet u een aanvraag?

Voldoet u aan bovenstaande criteria en wilt u een drinkwatertappunt bij uw evenement? Stuur dan uw sponsorverzoek met informatie over het evenement via onderstaande formulier.

De drinkwatertappunten zijn ook te huur. De kosten voor het huren van een drinkwatertappunt liggen tussen de €725,- en €1.055,- (afhankelijk van plaatsing tijdens een werkweek of in het weekend) per drinkwatertappunt. Dit is inclusief een standpijp (aansluiting op ons waternet) en exclusief btw en een bijdrage aan stichting Water for Life.

In Nederland is water uit de kraan vanzelfsprekend. Helaas zijn er vandaag de dag nog steeds heel veel mensen in de wereld waar dit niet voor geldt. Samen met een aantal Nederlandse waterbedrijven en stichting Water for Life werken we aan waterprojecten waarmee steeds meer mensen toegang krijgen tot schoon en betrouwbaar drinkwater. Bij het huren van een drinkwatertappunt maken wij geen winst. In plaats daarvan vragen wij u een bijdrage te leveren aan Water for Life. Bij belangstelling voor het huren van een drinkwatertappunt kunt u ook onderstaande formulier invullen.

Waar heeft u ons kunnen zien?

Urban Trail, Bevrijdingsfestival, Nacht van Groningen, Ladiesrun, Festival Hongerige Wolf, KEI-week, Noorderzon, Run Winschoten, Tocht om de Noord, 4 Mijl van Groningen, Plantsoenloop

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.