Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Onze klantenservice is vanmiddag gesloten. Misschien vind je het antwoord op je vraag via de veelgestelde vragen. Via onze Zelf Regelen omgeving kun je zelf eenvoudig een wijziging aan ons doorgeven. Heb je een andere vraag? Dan kun je morgenvroeg terugbellen tussen 08:30 en 12:30. Dankjewel!

Aanleg transportleiding Haren voltooid!

In de afgelopen maanden is er een complexe klus uitgevoerd in de Nesciolaan/Emmalaan en omliggende straten. Hier werd een nieuwe transportleiding aangelegd door Waterbedrijf Groningen.

Belangrijke verbinding productielocatie De Punt en stad Groningen

In de afgelopen maanden is er een complexe klus uitgevoerd in de Nesciolaan/Emmalaan en omliggende straten. Hier werd een nieuwe transportleiding aangelegd door Waterbedrijf Groningen.

De nieuwe leiding vormt één van drie belangrijke hoofdverbindingen tussen onze productielocatie De Punt in Glimmen en de stad Groningen. Met de aanleg van de nieuwe transportleiding langs de westzijde van Haren heeft het waterbedrijf definitief afscheid kunnen nemen van de oorspronkelijke transportleiding uit 1936. Deze ligt inmiddels zodanig verstopt in de bebouwde kom dat hij op sommige plekken niet of nauwelijks nog te bereiken is. Een erg ongewenste situatie en dat was mede aanleiding voor de verlegging.

Complexe klus geklaard met dank aan omgeving

Onder andere de omvang c.q. diameter van de leiding, de diepteligging en het onvermijdelijk toch deels moeten aanleggen in de bebouwde omgeving brachten de nodige uitdagingen met zich mee. Een ingreep van deze omvang in een woonomgeving is geen alledaagse gebeurtenis en heeft dan ook van iedereen in de buurt het nodige gevraagd. Zowel Waterbedrijf Groningen als aannemer Strukton willen dan ook een ieder bedanken voor het getoonde begrip, de medewerking en de getoonde interesse. Een dergelijke uitvoering blijft altijd voor ongemak zorgen. Dat realiseren we ons terdege.

Nieuwe leiding in gebruik genomen

De nieuw aangelegde transportleiding werd enkele weken geleden al in gebruik genomen. Maar voordat de klus als gereed kon worden opgeleverd, moesten ook de afrondende werkzaamheden nog worden voltooid. Inmiddels is het zover. De klus is geklaard. Door een zeer nauwe en constructieve samenwerking tussen Waterbedrijf Groningen, Royal HaskoningDHV en Strukton Civiel West, een geslaagde uitvoering en een zorgvuldige communicatie met de omgeving, is de verlegging nu een feit! Een fijn gegeven voor alle betrokkenen, en tevens van meerwaarde voor de leveringszekerheid van de drinkwatervoorziening in de provincie Groningen.

Wat nog rest is nieuw asfalt Nesciolaan

In de afgelopen weken zijn de openbare groenvoorzieningen zoveel mogelijk teruggebracht in de oorspronkelijke staat. Het laatste puntje wordt de komende zomer gezet. Eind juli (week 30) zal dan over de gehele breedte van de Nesciolaan nog een nieuwe deklaag op het asfalt worden aangebracht. Dit gebeurt pas in juli zodat eventuele verzakkingen dan nog eerst hersteld kunnen worden. Daarna is het bovengronds weer alsof er niets is gebeurd maar is ondergronds het leidingnet van Waterbedrijf Groningen weer een tandje robuuster gemaakt!