Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Eénmaal begonnen met water besparen werkt heel aanstekelijk!

Twee droge en warme zomers hebben we achter de rug. Lastig voor boeren en tuinders, fijn voor zonaanbidders. Via onze website, nieuwsbrief en social media hebben we tips gegeven hoe zuinig(er) om te gaan met water. ‘Geniet, maar verspil het niet’, was het devies. Sommige klanten zijn hierdoor geïnspireerd geraakt zelf maatregelen te nemen.

Één van hen vertelt: “Heel content zijn wij met de aanschaf van deze regenton. Mede door de campagne ‘Zuinig op ons water’ van Waterbedrijf Groningen én door het extreem droge seizoen van vorig jaar, zijn we geïnspireerd geraakt om deze extra grote regenton in de tuin te plaatsen. Het oude wijnvat vangt ruim 300 liter regenwater op. Geen half werk: daarom meteen een tuinpomp met slang erbij geregeld, om het water eruit te pompen, zodat we onze tuin kunnen besproeien of de auto wassen. Perfecte druk en besproeiing, alsof het is aangesloten op de waterleiding.

Om te voorkomen dat de ton bij regenbuien overstroomt, is er een ‘vulautomaat’ met bladvanger gemonteerd. Dit is een t-stuk in de regenpijp met aan- en afvoerbuis naar de ton die het water laat terugvloeien in de regenpijp. De positie van de aan- en afvoerbuis in de ton bepaalt de hoogte van het waterniveau.
Supergoed van Waterbedrijf Groningen om het bewustzijn van waterbesparing te vergroten! Ook de bespaarknop op het toilet en twee minuutjes korter douchen zijn essentiële tips. Je bespaart meer dan je denkt. Gewoon doen! Eénmaal begonnen met water besparen werkt heel aanstekelijk!”

Kijk voor meer informatie ook eens op onze zuinig op ons water-pagina

Geef je tuin water uit de regenton

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.