Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Onze klantenservice is vanmiddag gesloten. Misschien vind je het antwoord op je vraag via de veelgestelde vragen. Via onze Zelf Regelen omgeving kun je zelf eenvoudig een wijziging aan ons doorgeven. Heb je een andere vraag? Dan kun je morgenvroeg terugbellen tussen 08:30 en 12:30. Dankjewel!

Geniet, maar verspil het niet

Geniet, maar verspil het niet

Het is de warmste 23 juli ooit in Lauwersoog. Dat meldt het hitteblog van RTV Noord. De hitte is een belangrijk gespreksonderwerp deze dagen.

Zuinig op ons water

Bij tropische temperaturen als deze dagen het geval is, verzoeken we klanten om ‘niet-noodzakelijk’ watergebruik te beperken tijdens piekuren. Waarom is dat? Als de temperatuur stijgt, dan stijgt ook het waterverbruik. Dat komt omdat we op warme dagen extra douchen, de tuin massaal gaan sproeien en zwembadjes voor kinderen vullen. We verbruiken allemaal vele tientallen liters per dag extra. Als er op bepaalde momenten sprake is van ‘extreem’ watergebruik, dan kan de waterdruk verminderen. Vooral aan de uiteinden van de waterleidingen. Ook kan de stroomsnelheid veranderen en troebel water ontstaan.
Daarom ook de oproep om bij hitte en droogte extra zuinig te zijn op het water.

Drink voldoende water

Uiteraard is het wel van belang genoeg water te drinken. Let daarbij ook op de medemens die zelf minder goed in staat is hiervoor te zorgen, en vergeet dieren niet. Onderweg en dorstig? Tap dan water bij één van de 29 tappunten in stad en provincie.