Skip to content Skip to navigation

Groningen tuint om

  • Gepubliceerd op 9 april 2021

Vanaf deze week tuint heel Groningen om. Met behulp van de sympathieke hovenier TuinTom kunnen Groningers leren om makkelijk en goedkoop natuurlijker te tuinieren. Dat is beter voor het klimaat en gezonder voor de grond. De campagne van Waterbedrijf Groningen helpt Groningers met tips en trucs om de tuin mooi en netjes te houden zonder gif of waterverspilling: omtuinen!

Onkruidvrij zonder spuiterij

De actie richt zich dit voorjaar vooral op ‘onkruidvrij zonder spuiterij’. Door minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken komt er minder gif in de grond. Dat is beter voor de natuur, ons drinkwater en de tuin zelf natuurlijk. Daarnaast helpt omtuinen om slimmer met (drink-)water om te gaan en om met meer plezier op een natuurlijke manier te tuinieren.

Win een dag lang een hovenier

Wie zich inschrijft op onze website maakt kans om door de professionele hoveniers van Donker Groen te worden geholpen om de tuin klimaatadaptief te maken. De winnaar wordt 13 mei om 19 uur live op de website bekendgemaakt. De eerste honderd omtuiners die zich inschrijven ontvangen een gratis knielkussen.

Op de site staan verder slimme tips voor elke maand van het tuinseizoen, en tuinliefhebbers kunnen elkaar opzoeken voor advies en om ervaringen te delen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.