Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Herenteam monteurs verdedigt kampioenstitels tijdens fitterijwedstrijden @Aquatech Amsterdam

Vijf teams vanuit Waterbedrijf Groningen

De Waterbedrijven gaan tijdens de Aquatech Vakbeurs weer de strijd met elkaar aan tijdens de Fitterijwedstrijden. Dit jaar doen 60 teams mee, met in totaal 170 deelnemers. Er zijn wedstrijden voor leerlingen, dames, heren en directies (5-8 nov) en de wereldkampioenschappen (6 nov) met de nationale kampioenen van UK, USA en NL. Ook Waterbedrijf Groningen is van de partij met een aantal teams.

 

Zo is er een damesteam, een team vanuit het management, twee herenteams bestaande uit monteurs  én het team dat hun positie als Nederlands- en Wereldkampioen fitten mag verdedigen.

Spelregels Fitterijwedstrijden

De teams bestaan uit twee personen (een boorder en een fitter), met een coach. Zij moeten zo snel mogelijk een 150 mm GN/C drinkwater distributieleiding onder druk aanboren, vervolgens de aansluitleiding koppelen aan een meteropstelling en deze doorverbinden naar een tapkraan. Zodra het water uit de tapkraan komt is het over en wordt de tijd gestopt. Scheidsrechters beoordelen de deelnemers op kwaliteit, vakmanschap, en of er aan alle regels en veiligheidseisen is voldaan.

 

Deelnemers

Dit jaar wordt er gestreden door 25 heren teams, 11 dames teams, 8 directie teams, 9 leerlingen teams en 3 WK teams. Zij mogen twee runs doen om de beste tijd neer te zetten. De directies moeten uiteraard het goede voorbeeld geven, en hebben derhalve maar één run om de beste tijd neer te zetten.

13e Wereldkampioenschap

Op woensdag 6 november wordt het 13e Wereldkampioenschap gehouden. Deelnemers zijn de 3 nationale kampioenen van UK, USA en NL. Zij moeten ieder drie keer de arena betreden om achtereenvolgens de respectievelijke ‘landenopgaves’ te volbrengen. Winnaar en wereldkampioen 2019 is diegene die de laagste totaalscore heeft over de opgetelde eindtijd van de drie opstellingen. We hopen natuurlijk dat ons team weer gaat winnen!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.