Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Inspirerende voordracht in het zonnetje op Wereld Water Dag

Op deze mooie en zonnige Wereld Water Dag organiseert Waterbedrijf Groningen een spontane voordracht over 'Het avontuur van de Drentsche Aa.’ Marten van Dijken vertelt zijn verhaal vol enthousiasme aan de collega's die zowel live op locatie De Punt, als online aanwezig zijn.

Opening

Directeur Riksta Zwart opent de bijzondere bijeenkomst. ‘Voor ons is het elke dag waterdag,’vertelt ze. ‘Toch blijft het belangrijk om het bewustzijn over het belang van water te vergroten. Soms kan je wel eens moedeloos worden van de ontwikkelingen, maar gelukkig zijn er ook veel hoopvolle signalen. Zo staan er in het Dagblad van het Noorden vandaag allemaal besparingstips en besteden ook dichters van verschillende provincies aandacht aan water. Ze zeggen dat geld de wereld laat draaien, maar wij weten dat water ons leven geeft.’ 

Avontuur

Na de opening is het woord aan verhalenverteller Marten van Dijken. Terwijl hij op de steiger bij de inlaat op drinkwaterlocatie De Punt staat, met het water van de Drentscha Aa onder zich, begint hij aan ‘Het avontuur van de Drentsche Aa.’ Een verrassend verhaal verteld vanuit het perspectief van een takje, geïnspireerd op een wandeling met een boswachter van Staatsbosbeheer. 

Hij beschrijft hoe het takje langs dorpjes, onder treinen door en via de drinkwaterzuivering bij De Punt uiteindelijk in Haren terecht komt. Daar gaat het takje verder in een nieuwe provincie en in een water met een andere naam. Welke avonturen daar op hem wachten, dat ontdekken we misschien volgend jaar.  

Naar buiten

Om op Wereld Water Dag op een andere manier bij water stil te staan blijkt een succes: de toeschouwers op de steiger klappen en online zien we ook de klappende handjes als emoji’s verschijnen. Riksta sluit af met een mooi advies: ‘Als het kan, ga dan nog even naar buiten vandaag, zoek het water op en sta even stil bij het belang ervan.  

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.