Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Jaarverslag 2018 vastgesteld

Donderdag 27 juni 2019 hebben de aandeelhouders van Waterbedrijf Groningen het Jaarverslag 2018 vastgesteld. Onder de titel ‘Water voor later!’ laten we graag zien wat we in 2018, in samenwerking met velen, hebben gedaan en bereikt én waar onze uitdagingen voor de toekomst liggen.

Droge zomer 2018

De droge zomer in 2018 zorgde (wederom) voor een bevestiging: als samenleving gaan we de komende jaren geconfronteerd worden met grote opgaven. Veel daarvan hangt samen met ons veranderende klimaat. Wat dat betreft zette de droogte van 2018 ons opnieuw op scherp. De watervraag groeit maar onze bronnen zijn niet onuitputtelijk. Hoe lossen we dit op? En hoe gaan we om met de balans tussen drinkwater, landbouw, industrie en ecologie? Welke rol kunnen we spelen bij de transitie naar een duurzame samenleving?

Op zoek naar duurzame oplossingen

Als regionaal waterbedrijf staan we voor een provincie met betrouwbaar, gezond en betaalbaar drinkwater. Dat doen we al 140 jaar. Daarnaast willen we ook bijdragen aan een Groningen waarin waterwinning, natuur, landbouw, economische ontwikkelingen en leefbaarheid elkaar niet in de weg te zitten, maar juist versterken. Samen met onze partners gaan we op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen. Want dat alleen een gezamenlijke, overkoepelende aanpak ons verder brengt, staat als een paal boven water. Meer lezen? Ga naar het Jaarverslag 2018

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.