Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Kans op lage waterdruk in regio Ten Boer-Loppersum

Tussen 27 november 09.00 uur en 28 november 09.00 uur

Waterbedrijf Groningen voert binnenkort werkzaamheden uit aan het leidingnet. Hierdoor kan de waterdruk in de regio Ten Boer – Loppersum tijdelijk lager zijn van woensdag 27 november 09.00 uur tot donderdag 28 november 09.00 uur en is er kans op troebel water.

De lagere waterdruk kan voorkomen in – en in de omgeving van – Garmerwolde, Ten Boer, Sint Annen, Stedum, Ten Post, Woltersum, Wirdum, Garrelsweer en Loppersum. We hebben de klanten die in dit gebied wonen en tijdelijk een lagere waterdruk kunnen ervaren hierover per e-mail en/of brief geïnformeerd.

Waardoor wordt de lagere druk veroorzaakt?

We gaan een nieuwe transportleiding aansluiten en doorverbinden op het bestaande leidingnet. Hierdoor zal de waterdruk in de regio Ten Boer – Loppersum tijdelijk iets lager kunnen zijn dan normaal.

We leveren normaliter water onder een waterdruk van minimaal 1,5 bar, maar dit is in de praktijk meestal veel meer; ruim 2 tot 2,5 bar. We verwachten tijdens de komende werkzaamheden niet dat de waterdruk onder de 1,5 bar zal komen. Toch zal de waterdruk wél lager zijn ten opzichte van de normale dagelijkse waterdruk. Deze tijdelijke lage waterdruk kunnen klanten dus wel als véél minder ervaren.

Advies: zorg voor water op voorraad

  • Uit voorzorg geven we het advies om van te voren voldoende drinkwater voor consumptiedoeleinden in voorraad te nemen
  • Daarnaast is het raadzaam tijdens de bovengenoemde periode – uit voorzorg – uw (af)wasmachine niet te gebruiken

Na de werkzaamheden kan het water troebel, bruinachtig van kleur zijn
Troebel water is niet schadelijk voor de gezondheid. Laat het water even doorstromen tot de bruine kleur verdwenen is. U kunt het nog niet helemaal heldere water overigens prima gebruiken voor uw planten. Zie hier meer info over troebel water.

Waarom is het raadzaam om geen wasmachine te gebruiken?
In geval van troebel water kan er in het wasgoed roestvlekken ontstaan. Deze vlekken kunnen verwijderd worden door opnieuw te wassen met een biologisch inweekmiddel. Zorg er wel voor dat u de was tussen de twee wasbeurten door goed nat houdt, anders gaan de vlekken er niet meer uit.

Maakt u gebruik van drukverhoging (hydrofoor)- en/of sprinklerinstallaties?
Door de eventuele drukschommelingen kunnen dergelijke installaties een storing melden. Dit kan verholpen worden door de installatie te resetten en/of hiervoor de huisbaas en/of woningstichting te bellen.

Meer informatie

Wij realiseren ons als geen ander dat minder waterdruk een vervelend ongemak kan zijn. Vanzelfsprekend stellen wij dan ook alles in het werk om het ongemak zo veel mogelijk te beperken. Tot slot, incidenteel kunnen werkzaamheden onvoorzien uitlopen. Kijkt u daarom voor de meest actuele informatie hier. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Belt u dan onze afdeling Technische Klantcontacten via telefoonnummer (050) 368 86 88 (optie 3).

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.