Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Kans op lage waterdruk in omgeving Marum, Opende en De Wilp

zaterdag 7 december 20.00 uur tot zondag 8 december 12.00 uur

De gemeente Westerkwartier gaat een nieuwe woonwijk “De Hoven” aanleggen. Om dit mogelijk te maken voert Waterbedrijf Groningen werkzaamheden uit aan de bestaande transportleiding in het gebied. Hierdoor ontstaat er tijdelijk een lagere waterdruk in regio Marum, Opende en De Wilp van zaterdagavond 7 december 20.00 uur tot zondagmiddag 8 december 12.00 uur.

 

Wat merkt u van de lagere waterdruk?

Tijdens de uitvoering streven we ernaar dat de waterdruk blijft voldoen aan minimaal 1,5 bar. Maar deze waterdruk is behoorlijk lager ten opzichte van de normale dagelijkse waterdruk. De tijdelijke lagere waterdruk kan dus wel als véél minder worden ervaren.

Wij realiseren ons dat een lagere waterdruk ongemak kan veroorzaken. De werkzaamheden worden zodoende bewust in de avond- en nachturen uitgevoerd om het ongemak zoveel mogelijk te beperken. Vanzelfsprekend stellen wij naast alle zorgvuldige bereidingen, ook tijdens de werkzaamheden alles in het werk om het ongemak voor u zoveel mogelijk te beperken.

 

Advies: zorg voor water op voorraad

  • Uit voorzorg geven we het advies om van te voren voldoende drinkwater voor consumptiedoeleinden in voorraad te nemen
  • Daarnaast is het raadzaam tijdens de bovengenoemde periode – uit voorzorg – uw (af)wasmachine niet te gebruiken

Na de werkzaamheden kan het water troebel, bruinachtig van kleur zijn
Troebel water is niet schadelijk voor de gezondheid. Laat het water even doorstromen tot de bruine kleur verdwenen is. U kunt het nog niet helemaal heldere water overigens prima gebruiken voor uw planten. Zie hier meer info over troebel water.

Waarom is het raadzaam om geen wasmachine te gebruiken?
In geval van troebel water kan er in het wasgoed roestvlekken ontstaan. Deze vlekken kunnen verwijderd worden door opnieuw te wassen met een biologisch inweekmiddel. Zorg er wel voor dat u de was tussen de twee wasbeurten door goed nat houdt, anders gaan de vlekken er niet meer uit.
Maakt u gebruik van drukverhoging (hydrofoor)- en/of sprinklerinstallaties?
Door de eventuele drukschommelingen kunnen dergelijke installaties een storing melden. Dit kan verholpen worden door de installatie te resetten en/of hiervoor de huisbaas en/of woningstichting te bellen.

Meer informatie

Klanten die mogelijk met een lagere waterdruk te maken krijgen zijn hierover geïnformeerd via een (e-mail)servicebericht. Daarnaast is het via een advertentie aangekondigd in De Krant en De Streekkrant en via onze social media kanalen. Incidenteel kunnen werkzaamheden onvoorzien uitlopen. Kijkt u daarom voor de meest actuele informatie op onze website.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Belt u dan onze afdeling Technische Klantcontacten via telefoonnummer (050) 368 86 88 (optie 3).

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.