Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Nieuw watertappunt bij De Wiardt in Groningen

Afgelopen vrijdag was de officiële opening van De Wiardt. Op het plein van dit nieuwe multifunctionele gebouw in Groningen plaatste Waterbedrijf Groningen een watertappunt.

In De Wiardt zijn basisschool De Tamarisk, kinderopvang Kids First en de wijkbibliotheek Forum Groningen gehuisvest. Het gebouw is een multifunctionele voorziening midden in de wijk De Weijert. Een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is en altijd wat te beleven valt. Op het plein zijn moderne bewegingstoestellen en een watertappunt van Waterbedrijf Groningen geplaatst.

Feestelijke opening

Afgelopen vrijdag werd De Wiardt feestelijk geopend. In de ochtend openden kinderen van basisschool De Tamarisk het plein door middel van een circuit op de bewegingstoestellen en het tappen van een watertje. ’s Middags vond de officiële opening plaats door wethouder Carine Bloemhoff. Het nieuwe watertappunt werd al vlot in gebruik genomen door buurtbewoners die een kijkje kwamen nemen.

Waarom watertappunten?

Je komt ze steeds vaker tegen. Openbare drinkwaterpunten waar sporters, reizigers, wandelaars, spelende kinderen, studenten en winkelend publiek hun flesjes vullen met kraanwater. De provincie Groningen telt inmiddels heel wat van deze waterpunten zowel binnen als buiten in het centrum van de stad of in de natuur. Een mooie ontwikkeling die past bij een gezonde en duurzame levensstijl!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.