Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Schoon drinkwater voor iedereen: help je mee?

Bij het doorgeven van de meterstand, sta je weer even stil bij je waterverbruik: was het meer of minder dan vorig jaar?

In Nederland is kraanwater heel gewoon, maar wist je dat ruim 884 miljoen mensen wereldwijd geen toegang hebben tot betrouwbaar drinkwater? Dit willen wij graag veranderen.

Water for Life

Water for Life, een initiatief van de Nederlandse drinkwaterbedrijven, zet wereldwijd projecten op om mensen in arme wijken toegang tot veilig en betrouwbaar kraanwater te geven. Help mee en maak het verschil.

De opbrengsten van Water for Life gaan 100% naar projecten in het buitenland. Daarnaast zetten medewerkers van Waterbedrijf Groningen hun kennis en expertise in om drinkwaterbedrijven in andere werelddelen te helpen. Jaarlijks reizen er een aantal van onze collega’s af naar bijvoorbeeld Azië of Afrika.

Het verhaal van Mavis: "nu we een wateraansluiting aan huis hebben, kan ik mijn vis meteen bij mijn eigen kraan wassen"

Geef jij deze kerst kraanwater cadeau?

Uit het verhaal van Mavis blijkt de impact van schoon kraanwater. Wil jij ook impact maken? Geef dan deze kerst kraanwater cadeau! Met 18 euro geef jij één persoon toegang tot veilig en betrouwbaar kraanwater. 100% van de donaties gaat naar de projecten van Water for Life.

Draag jij al bij? Help ons dan het verhaal van Water for Life door te vertellen, door bijvoorbeeld onze social media berichten te delen, zodat wij in 2022 nog meer mensen toegang kunnen geven tot drinkwater of een toilet.

Help je mee?

Onze wens voor 2022: schoon drinkwater voor iedereen! Help je mee? Al voor 18 euro help je iemand als Mavis aan betrouwbaar kraanwater.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.