Skip to content Skip to navigation

Vernieuwd educatieplatform Les je Dorst

  • Gepubliceerd op 18 maart 2021

Deze week krijgen alle basisscholen in Groningen een digitaal informatiepakket over Les je Dorst. Les je Dorst is een educatief platform waar leerlingen van groep 1 tot en met 8 alles leren over de wondere wereld van drinkwater. Het is een initiatief van Brabant Water, Evides Waterbedrijf, Oasen, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD Water en deze week live gegaan.

Met Les je Dorst willen de kraanwaterbedrijven kinderen op een leuke manier alles laten ontdekken over kraanwater. Over waar ons drinkwater vandaan komt, waarom het veilig is, hoe belangrijk het is voor je lichaam en waarom en hoe je er bewust mee omgaat. Het lesmateriaal is op maat gemaakt voor vier leeftijdsgroepen en bestaat o.a. uit proefjes, een watertest, filmpjes en bespaartips. Ook kunnen scholen een gastles aanvragen die gegeven wordt door één van onze collega’s.

De toekomst van water

Het actuele thema is ‘De toekomst van water’, waarbij leerlingen leren wat ze zelf kunnen doen om ervoor te zorgen dat kraanwater vanzelfsprekend blijft én wat de drinkwaterbedrijven hiervoor doen.
Ga direct naar Les je Dorst

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.