Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Water bij de wijn op Noorderzon

Heb je het al gehoord? Over een paar dagen (12 t/m 22 augustus) start in het Noorderplantsoen van Groningen weer het Noorderzon Festival.

Anders dan anders, noodgedwongen kleiner, maar wel herkenbaar Noorderzon. Een uitje om naar uit te kijken! Ook wij zijn weer van de partij met onze drinkwatertappunten en delen gratis  kraanwater uit onder het motto ‘Water bij de wijn’.

 

Hoe verloopt een bezoek aan Noorderzon in 2021?

Noorderzon wordt coronaproof en als 1,5 meter-evenement georganiseerd. Toegang tot Noorderzon is zonder test- en/of vaccinatiebewijs. Dat betekent dat je geen QR-code hoeft te laten zien. Er wordt gewerkt met vaste zitplaatsen, placeren, afstandsmaatregelen, registratie op de terrassen en beperkte aantallen bezoekers.

Anders dan anders, maar herkenbaar Noorderzon

De capaciteit van de locaties blijft beperkt en er gelden een aantal huisregels.

  • Toegang tot de twee eilanden in het Noorderplantsoen (Noord en Zuid) is gratis. Er wordt een gezondheidscheck afgenomen als je het terrein op wil.
  • Voor beide eilanden geldt een beperkte capaciteit: als alle stoelen bezet zijn, kunnen er geen bezoekers meer bij. Bij de ingang worden de bezoekers geteld. Indien het maximale aantal wordt bereikt moeten eerst bezoekers het terrein verlaten alvorens er nieuwe bezoekers worden toegelaten. Probeer het in dat geval later nog eens.
  • Om het festivalterrein en de voorstellingen in het Noorderplantsoen en op de Downtown locaties te bezoeken hoef je geen coronatoegangsbewijs of negatieve test te laten zien: alle activiteiten worden georganiseerd op 1,5 meter.
  • Noorderzon is dit jaar cashless: je kunt alleen met pin betalen.

Bovenstaande informatie is een greep uit wat Noorderzon op hun website heeft staan. Het is dit jaar wellicht dus anders dan anders, noodgedwongen kleiner, maar nog altijd ook heel herkenbaar Noorderzon. Wil je meer weten? Bezoek dan Noorderzon | Festival of Performing Arts & Society

Heel veel plezier en laten we er samen op gepaste afstand een feestje van maken! Wij zijn er ook en zorgen voor het watertje bij de wijn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.