Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Opening outdoor-tappunten

Morgen, tijdens wereldwaterdag, zet Waterbedrijf Groningen officieel de outdoor watertappunten weer open voor het nieuwe buitenseizoen. Om deze opening luister bij te zetten, delen medewerkers van het waterbedrijf gratis water uit bij het watertappunt Museumbrug in Groningen-Stad.
Inmiddels zijn er bijna 50 gratis watertappunten in de provincie, en dat aantal groeit stevig. Steeds meer mensen kiezen in plaats van suikerhoudende drankjes voor het gezonde alternatief: kraanwater. Met de tappunten helpt Waterbedrijf Groningen om gezonde keuzes te maken. Het tappunt bij de Museumbrug is het meest gebruikte waterpunt van allemaal. Hier wordt circa 20.000 liter water per jaar getapt.

 

Wereldwaterdag

Morgen is het de Internationale Wereldwaterdag, een internationale dag die in het teken staat van water. En dat is nog steeds nodig, want voor meer dan 884 miljoen mensen is veilig kraanwater geen realiteit: de kwaliteit is te weinig of er is gewoon te weinig. Ze hebben geen sanitaire voorzieningen of te weinig water om voedsel te kunnen verbouwen. Een dag om hierbij stil te staan en tegelijk de vanzelfsprekendheid van voldoende en schoon drinkwater onder de aandacht te brengen. Medewerkers van het Waterbedrijf nodigen voorbijgangers daarom van harte uit om bij de Museumbrug een beker water in ontvangst te nemen en te proosten op de beschikbaarheid van schoon en lekker drinkwater!

Water for life

Waterbedrijf Groningen is partner van Water for Life. Een stichting die zich hard maakt om kraanwater voor iedereen vanzelfsprekend te maken.

doneer nu

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.