Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Waterexpert bij jou in de klas?

Op 28 september is het Nationale Kraanwaterdag, want drinkwater lijkt misschien een vanzelfsprekendheid, maar eigenlijk is het heel bijzonder. Waterbedrijf Groningen biedt op deze dag interactieve gastlessen aan. Een van onze collega's komt graag bij jullie langs om een gastles te geven. De kinderen leren in een uur waar het drinkwater vandaan komt, ze mogen zelf een smaaktest doen en we doen samen een quiz.

Aanmelden kan makkelijk via het formulier op : https://kraanwaterdag.nl/aanmelden. Hopelijk zien we jullie op 28 september! 

Nationale Kraanwaterdag

Veel scholen besteden op Nationale Kraanwaterdag aandacht aan drinkwater. Doe je ook mee? Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waarom kraanwater een gezonde en duurzame keuze is. Scholen en bso’s die zich inschrijven ontvangen gratis educatieve materialen. 

Drinkwaterbedrijven bieden gezamenlijk programma

Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven (Brabant Water, Dunea, Evides Waterbedrijf, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD en WML) gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. 

Voor basisscholen en buitenschoolse opvang

Alle basisscholen en bso’s kunnen meedoen met Nationale Kraanwaterdag en gebruik maken van de gratis educatieve materialen. Het materiaal wordt aangeboden op drie niveaus: groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. Dit jaar is het centrale thema: Kraanwater, gewoon bijzonder! 

www.kraanwaterdag.nl

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.