Skip to content Skip to navigation

Werelddoelen: van wormenhotel tot wereldwinkel

  • Gepubliceerd op 25 oktober 2018

Let's Gro

De Global Goals moeten in 2030 wereldwijd een einde maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Hoe pakt Groningen dat aan?  In het kader van het Let’s Gro festival, een festival over de toekomst van Groningen kunt u op donderdag 1 november | 14.00 – 16.30 uur horen en zien wat er al gebeurt: van Wormenhotel tot WereldWinkel. Van Streekboer tot Eetbare Stad. Van groene ondernemers tot groene energie.

Meer info en aanmelden

Van 31 oktober tot en met 3 november zijn er diverse Let’s Gro activiteiten op diverse locaties. ‘Werelddoelen: van Wormenhotel tot WereldWinkel’ is op 1 november, 14 uur,  Bie de Buuf/Het Werk,  Paradijsvogelstraat 10, 9713 BV Groningen. De toegang is gratis, aanmelden via info@noordbaak.nl

Werelddoel 6: iedereen toegang tot schoon drinkwater
Ook Waterbedrijf Groningen levert een bijdrage aan de werelddoelen. Samen met de 9 andere waterbedrijven willen we via project Waterworx dertig miljoen mensen voorzien van toegang tot veilig drinkwater. En 50 miljoen mensen van duurzame toegang tot sanitaire voorzieningen in 2030.  Dat doen we door middel van ‘Water Operator Partnerships’ (WOPs), waarin Nederlandse waterbedrijven hun kennis en kunde delen met lokale waterbedrijven. Bijvoorbeeld om lekverliezen terug te dringen. Of wordt de bedrijfsvoering aangepast aan het veranderende klimaat.

Meer informatie?
Let’s Gro festival
Projecten Waterworx

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.