Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Woensdag 20 november Nooddrinkwateroefening in Delfzijl

Op woensdag 20 november organiseert de gemeente Delfzijl in samenwerking met Waterbedrijf Groningen en de Veiligheidsregio Groningen een oefening op het Burgemeester Boeremalaan in Delfzijl. Van 10.00 uur tot 12.00 uur wordt de distributie van drinkwater getest. Deelnemers zijn van harte welkom tijdens de oefening.

Nooddrinkwater

Wat als drinkwater niet meer via het normale leidingnet geleverd kan worden? In het uitzonderlijke geval dat de drinkwatervoorziening langer dan 24 uur uitvalt, wordt nooddrinkwater uitgereikt. Grote waterzakken worden neergelegd. Tankwagens vullen de zakken met drinkwater. Tijdens een calamiteit kunnen mensen hier dagelijks een rantsoen drinkwater afhalen. Elke inwoner van Nederland heeft recht op minimaal drie liter schoon water per dag.

Gelukkig is dit nog nooit gebeurd in Nederland. De gemeente Delfzijl en het waterbedrijf willen wel goed voorbereid zijn voor het geval dit wel gebeurt. Daarom gaan wij dit samen met de Veiligheidsregio Groningen oefenen. Hier komen verschillende aspecten bij kijken, zoals het organiseren en geschikt maken van de locatie waar een nooddrinkwatervoorziening wordt ingericht. Tijdens de oefening doen we alsof de drinkwatervoorziening uitvalt voor drie wijken in Delfzijl: Centrum, Over de Gracht en Scheepvaartbuurt.

Deelnemers
We oefenen het regelen en distribueren van drinkwater. Om zo goed mogelijk te kunnen oefenen hebben wij hulp van inwoners nodig. Wilt u meedoen, dan kunt u tussen 10.00 en 12.00 uur een waterzak komen vullen. De waterzak ontvangt u ter plaatse van de organisatie.

Wat kunt u van deze oefening merken?
Het Burgemeester Boeremaplein is tijdens deze oefening afgezet. Deze ruimte is nodig voor de voertuigen en het waterdistributiepunt. Het is wel mogelijk om te komen kijken.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.