Duurzaam ondernemen

Hoofdkantoor dak zonnepanelen_web

Een lagere CO2-voetafdruk, CO2-neutraal ondernemen: daarop richt Waterbedrijf Groningen zich als duurzame onderneming. Met ingang van 2013 heeft Waterbedrijf Groningen zich CO2-neutraal verklaard.

Helemaal naar nul kunnen wij onze CO2-voetafdruk niet brengen; dit compenseren we door middel van CO2-certificaten die goed waren voor 9.150 ton CO2 in 2013.

De komende jaren willen we deze compensatie verminderen door maatregelen in de eigen bedrijfsvoering en door een bijdrage aan CO2-reducerende projecten in de regio

Zonnepanelen

Ons stroomverbruik hebben wij verder vergroend door de plaatsing van 237 PV-panelen op het dak van ons hoofdkantoor. De in gebruik genomen zonnepanelen leveren per jaar ruim 55.000 kilowattuur aan energie op. Dit is vergelijkbaar met de hoeveelheid energie die 15 huishoudens per jaar gemiddeld verbruiken.

De menselijke factor

Duurzaamheid gaat niet alleen om fysieke componenten als milieu, grondstoffen, water, energie en mobiliteit, maar ook om de menselijke factor. Waterbedrijf Groningen wil duurzaam omgaan met haar medewerkers; zij vormen het belangrijkste kapitaal, hoe geavanceerd onze installaties en processen ook zijn.

Ook onze inzet in ontwikkelingslanden is een uiting van duurzaam ondernemen. In uiteenlopende landen en projecten zijn medewerkers van Waterbedrijf Groningen actief om te zorgen voor schoon en betrouwbaar drinkwater en een deugdelijke riolering.