Green City Tree

Ik hoop dat de zon schijnt, als je hier zo naast mij staat (of zit…). Want dat betekent dat de zonnepanelen hier op ons dak zorgen dat er duurzame stroom wordt opgewekt. Net zoals op onze water-productielocatie in Onnen. Heb je die ‘bloem’ aan de overkant gezien? Onze ‘buren’ doen ook aan zonne- energie: zij hebben een collector in de vorm van een bloem voor de deur staan.

Als je trouwens richting het kruispunt kijkt: wist je dat er per etmaal zo’n 28.000 voertuigen voorbij rijden? Da’s best veel. Wij proberen onze medewerkers te stimuleren minder of niet met de auto te komen. Jammer trouwens dat je niet door de vloer kan kijken. Daar is namelijk onze parkeergarage. Met plek voor de 55 fietsen en 125 auto’s van de collega’s. Voor diegene die eens een dagje niet met de auto gaat hebben we toch vervoer: een leenfiets, of een leen-auto. En natuurlijk een treinkaart.

Hier naast de ingang van het waterbedrijf zie je aan de rechterkant onze kantine. Kijk maar ’s naar binnen. Sinds een paar jaar is afgesproken dat er gezondere broodjes en soepen worden aangeboden. En alleen op woensdag worden er snacks verkocht. Veel collega’s gaan tegenwoordig tussen de middag even een blokje om.  Maar loop anders even naar binnen. Als je direct links kijkt zie je daar een watertappunt. Je bent van harte welkom om een verfrissend watertje, met of zonder koolzuur te tappen. En we verkopen er ook als je wilt een mooie herbruikbare waterfles bij. Dat scheelt weer in de berg plastic.

City Tree Waterbedrijf Groningen: onthulling bij het hoofdkantoor door directeur Riksta Zwart en wethouder Mattias Gijsbertsen