Als ik baas van het waterbedrijf zou zijn, dan zou ik als eerste…

21-12-2017

Deze vraag stellen we aan mensen die net verhuisd zijn en die ons klanttevredenheidsonderzoek hebben ingevuld. En dat levert leuke reacties op. Een aantal van u is erg begaan met het milieu.

‘Tappunten in de stad’
“Iedereen bewuster laten worden van het (hoge) watergebruik en dat er drinkwater voor het doorspoelen van wc wordt gebruikt’, zegt een klant, en: “Het belang van schoon water en onze invloed op het watermilieu nog meer onder de aandacht willen brengen. Wij hebben schoon drinkwater en verspillen nog heel veel met het weg laten lopen ervan. Het is bijna gratis, maar zo normaal en gewoon drinkbaar uit de kraan. Al die flessen water zijn feitelijk overbodig. Misschien op een aantal plekken in de stad tappunten maken, zodat er minder water in flessen worden verkocht?” Een andere klant noemt: “De lobby van de industrie voor water uit flessen keren en de lobby voor kraanwater vergroten.”

De tip over de tappunten sluit mooi aan bij onze ambitie om zowel binnen als buiten in stad en provincie tappunten te realiseren. En we hebben er ook al een aantal, bijvoorbeeld in Bedum, Winsum, Hoogezand en nabij het Groninger Museum.

En de meest ludieke reactie? “Een champagneleiding aanleggen naar mijn huis”.