Avondvierdaagse Stadskanaal en Winsum op gezonde tour

31-05-2016

avond2

De helft van de ouders vindt dat er tijdens de Avondvierdaagse teveel snoep wordt uitgedeeld. Eén op de vijf ouders geeft daarnaast aan sociale druk te voelen snoep mee te geven aan hun kinderen tijdens het wandelevenement. Daarom hebben de Koninklijke Wandelbond Nederland, Albert Heijn, de Nederlandse drinkwaterbedrijven, Chiquita en Jongeren Op Gezond Gewicht besloten ouders te helpen de Avondvierdaagse gezonder te maken. De komende weken delen zij door heel Nederland aan 150.000 kinderen gratis bananen en ‘Kraanwater Graag’ bidons uit.

Stadskanaal en Winsum doen mee

In Groningen gebeurd dit in de gemeente Stadskanaal en Winsum. Deze twee avondvierdaagse besloten mee te doen aan het gezonde initiatief. Bij de start krijgen de kinderen een bidon die ze kunnen vullen bij speciale watertappunten van Waterbedrijf Groningen. Ook worden er bananen uitgedeeld. Fruit en kraanwater horen immers bij een gezonde levensstijl. Kraanwater lest de dorst en bevat 0 calorieën.

Henry Bronkhorst, directeur van de Koninklijke Wandel Bond Nederland: “Wij juichen dit initiatief van harte toe. De kinderen krijgen een verantwoord alternatief aangereikt. Gezond en gezellig gaan dus prima samen. Een mooi steuntje in de rug van alle ouders die een gezondere Avondvierdaagse willen.”

Inspiratie bij Albert Heijn

Naast het uitdelen van de gezonde snacks vinden ouders in winkels van Albert Heijn een gratis boekje met ideetjes voor een gezondere avondvierdaagse. Ook kunnen ouders samen met hun kinderen creatief aan de slag voor de vierdaagse. Honderd winkels gaan met kinderen een gezonde snoepketting, roep-toeters of medailles knutselen.

‘Kraanwater Graag’

Het uitdelen van ‘Kraanwater Graag’ bidons is onderdeel van de meerjarige ‘Kraanwater Graag’ campagne waarmee drinkwaterbedrijven iedereen bewust willen maken van de waarde van ons kraanwater.