Belangrijke stap in terugdringen verbruik fossiele brandstof

06-10-2015

Woensdag 7 oktober ondertekenen de gemeente Hoogezand-Sappemeer en Waterbedrijf Groningen Duurzaam de leveringsovereenkomsten voor warmte aan de gemeente. Hiermee zetten beide partijen een belangrijke stap in de besparing van fossiele brandstof en het terugdringen van CO2-emissie.

WBG_Duurzaam_logo_RGB_300dpi

Vanuit de ambitie om het verbruik van fossiele brandstof in de gemeente terug te dringen en daarmee de uitstoot van C02 te verminderen, is de gemeente Hoogezand-Sappemeer in samenwerking met de provincie Groningen en de stichting Energy Valley in 2012 gestart met de ontwikkeling van het Warmtenet. Voor de realisatie en exploitatie is Waterbedrijf Groningen Duurzaam aangetrokken.

Eerste afnemers

Sportcentrum De Kalkwijck en Het Huis voor Cultuur en Bestuur krijgen in 2016 als eerste duurzame energie geleverd via het Warmtenet. Hiervoor wordt via een speciale leiding water aangevoerd en verwarmd door houtpelletkachels. In de toekomst wil de gemeente ook de restwarmte gebruiken van het bedrijf Eska Graphic Board aan de Meint Veningastraat voor het verwarmen van bestaande woningbouw.

Officiële ondertekening

Op woensdag 7 oktober 2015 vindt in het sportcentrum De Kalkwijck in Hoogezand de officiële ondertekening plaats van de leveringsovereenkomsten tussen de gemeente Hoogezand-Sappemeer en Waterbedrijf Groningen Duurzaam.