Beleef de beek vanuit het bos

15-08-2018

Op zaterdag 29 september staat er weer een water- & natuurwandeling in de Opstap-Agenda van Nationaal Park Drentsche Aa in samenwerking met Waterbedrijf Groningen.

Drentsche Aa – aan de de rand van het Noordlaarderbos

Dit keer een mooie wandeling door het Noordlaarderbos met zicht op de Westerlanden en de Besloten Venen. Gebieden waar in 2015 en 2016 veel is gebeurd met als resultaat een uniek natuurgebied. Aan de rand ervan stroomt ook de Drentsche Aa. Lees hier meer over het gerealiseerde inrichtingsplan Westerlanden – Besloten Venen

Al van oudsher drinkwater uit de beek

En best bijzonder: al van oudsher halen we ons dagelijkse drinkwater ‘gewoon’ uit deze beek, een natuurlijke bron van drinkwater. Door eens op pad te gaan in dit natuurgebied ervaar je hoe hecht de relatie tussen water(winning) en natuur(beheer) is, ontdek je tot welke prachtige natuur die zorg voor water en natuur kan leiden én waar het drinkwater – van bron tot tap – vandaan komt.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Zaterdag 29 september
Aanvang: 14:00 uur
Locatie:  Natuurvriendenhuis de Hondsrug, Noordlaren
Organisator:  NP Drentsche Aa i.s.m. Waterbedrijf Groningen
Duur/afstand: 2 uur, 4 km