Beleef, ontdek en ervaar tijdens open dag op zaterdag 2 juli!

24-06-2016

Zaterdag 2 juli is er tijdens de open dag op pompstation Onnen volop te beleven, ontdekken en te ervaren!

Prachtig gelegen, midden in de Onnerpolder ligt onze drinkwater-productielocatie Onnen. Van hieruit levert Waterbedrijf Groningen al sinds de jaren ’30 aan een groot deel inwoners van noordoost Groningen 24/7 drinkwater. Nieuwsgierig naar hoe dit in z’n werk gaat? Kom dan naar de open dag op zaterdag 2 juli van 10.00 tot 16.00 uur.

Ontdek de geheimen van kraanwater!
Ontdek, beleef en ervaar tijdens de open dag wat er zoal bij komt kijken om 24/7 schoon, lekker en betrouwbaar water uit de kraan te laten stromen en hoe het laboratorium (WLN) de kwaliteit van ons drinkwater streng bewaakt. Ook leuk: kinderen kunnen, onder begeleiding van WLN-medewerkers, zelf o.a. badzout leren maken.

Verder kunt u ontdekken hoe waterwinning, waterberging en natuurbeheer hand in hand gaan, hoe het aanboren op een hoofdleiding gebeurt, óf het zelf ervaren door het eens te proberen(!). Ook kunt u de dienstkraan onder druk proberen dicht te draaien…(er zijn regenpakken aanwezig). En onze monteurs vertellen natuurlijk graag meer over hun dagelijks werk, over het leidingnet en hoe bijvoorbeeld een reparatie wordt uitgevoerd.

Op ontdekkingstocht
Verder zijn wij natuurlijk benieuwd: (her)kent u het verschil tussen kraanwater en flessenwater en/of doe mee met de waterquiz en test uw waterkennis. En wat leeft er zoal in het water aan diertjes en plantjes?! De kinderen kunnen mee op een heuse expeditie, tijdens een van de diverse slootexcursies onder begeleiding van IVN-medewerkers.

Natuurlijk ontbreekt ook een verfrissend watertje als natuurlijke dorstlesser niet, maar er zijn ook andere versnaperingen te verkrijgen, er staat een springkussen, en er zijn mooie water-gerelateerde producten te koop, zoals karaffen, doppers of een mooi, groot strandlaken. Kortom er is volop te ontdekken, te beleven én te ervaren. Met leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud!

Natuurwandelingen Onnerpolder
Naast de rondleidingen van ‘watervertellers’ zijn er ook wandelexcursies door het unieke natuurgebied van de Onnerpolder. Onder begeleiding van professionele natuurgidsen van Het Groninger Landschap kunt u wandelen door dit prachtige en unieke natuurgebied. Aanvang om 10.30 uur en 13.30 uur.

Kom langs! De toegang is gratis
Komt u naar de open dag op Onnen? Wij heten u graag van harte welkom! Parkeren: In verband met het beperkte aantal parkeerplaatsen verzoeken we u -indien mogelijk- per fiets te komen.

De open dag is op zaterdag 2 juli van 10.00 tot 16.00 uur
Het adres is Waterleidingweg 8 in Onnen

Open dag op Onnen op 2 juli 2016