Drinkwaterpunten in de provincie heropend

04-04-2017

Het is weer lente, de mensen trekken massaal naar buiten en de dorst neemt toe! Waterbedrijf Groningen heeft daarom de openbare drinkwaterpunten in de provincie weer heropend en lenteklaar gemaakt.

In totaal zijn er twaalf outdoor tappunten in de provincie waar voorbijgangers gratis een watertje kunnen tappen. Zeven in de stad Groningen, twee in Winsum en eentje in Haren, Bedum en Hoogezand. Vaak bij sportieve plekken, zoals bij Kardinge en diverse Cruyff Courts waar veel kinderen sporten. Zo kunnen ze gratis en gezond hun dorst lessen.

Gretig aftrek
Van de drinkwaterpunten wordt goed gebruik gemaakt:
• Bij het tappunt aan de Ubbo Emmiussingel in Groningen ter hoogte van het Groninger Museum is in 2016 12.000 liter water getapt
• Bij het vorig jaar geopende tappunt in Selwerd is in een half jaar 10.000 liter getapt
• Bij het tappunt aan het Cruyff Court in Bedum is 14.000 liter water getapt.

Ook indoor tappunten
Naast outdoor tappunten worden ook de indoor tappunten steeds populairder. Dit jaar zijn er 15 drinkwaterpunten bij de Rijksuniversiteit geopend, evenals twee aan de Nijeborgh in Leek. Als het aan het ons ligt, blijft het daar niet bij. Dit jaar worden er tien outdoor drinkwaterpunten met korting aangeboden. Ook zijn er onlangs 80 middelbare scholen en hogere onderwijsinstellingen aangeschreven voor indoor tappunten.