Drukklachten in de omgeving Haren en de Stad Groningen

16-07-2018

Bericht 17.20
I
edereen heeft weer ‘gewoon’ water uit de kraan! Wel vragen we iedereen in stad e.o om spaarzaam om te blijven gaan met water, tot morgenochtend. Zodat wij  onze waterbuffers weer maximaal kunnen vullen.

Bericht 16.02
Als u ons meehelpt heeft iedereen om 8 uur vanavond weer volop drinkwater! Gebruik alleen water als het echt nodig is, zodat wij onze watervoorraad weer kunnen aanvullen. Dus geen was draaien, niet de tuin sproeien, zwembad vullen, uitgebreid in bad of onder de douche of de auto wassen. Stel niet noodzakelijk watergebruik uit tot morgen. Alvast dank voor uw medewerking!

Bericht 15.36 uur

update: op dit moment wordt onze productielocatie ‘met de hand’ bediend. Dat houdt in dat we zelf aan de knoppen draaien. We kunnen nu de helft van onze ‘normale’ capaciteit leveren. Daarom is op een flink aantal plaatsen weer een beetje water beschikbaar. Zodra we weten wanneer de hele capaciteit weer beschikbaar is, laten we dat via dit bericht weten.

Bericht 15.15 uur

We zijn een klein stapje verder: de storing zit in onze productielocatie De Punt. daardoor wordt het water niet verder ‘getransporteerd’ naar de huishoudens in de stad Groningen en omgeving Haren en deel van Paterswolde. We gaan nu kijken wat daarvan de oorzaak is, en veel belangrijker: hoe we het kunnen oplossen.

Sommige wijken aan de rand van de stad hebben wel water, vanwege de koppeling met de leidingen in de provincie.

Het water dat uit de kraan komt is gewoon drinkbaar.

Bericht: 14.30 uur

Op dit moment ontvangen we veel meldingen over geen of minder water in de omgeving Haren en de stad Groningen. Wij zijn druk opzoek naar de oorzaak. We houden u op de hoogte zodra we meer weten. Excuses voor dit vervelende ongemak.

Bereikbaarheid

Door de vele meldingen zijn we telefonische slecht bereikbaar. Hou voor meer informatie de website, Twitter en/of Facebook in de gaten.

Tips

  • Zoek de schaduw op
  • Haal je ergens water, neem dan ook iets mee voor een buurman/vrouw die minder goed te been is