Eindelijk regent het! Toch blijft Code Blauw van kracht

09-08-2018

De buitentemperatuur is inmiddels flink gezakt en de neerslag neemt toe. Het zorgt voor minder verbruik en minder grote pieken in het waterverbruik. Toch blijft Code Blauw nog van kracht.

Waterdruk weer normaal, maar Code Blauw blijft nog even
Het bewust omgaan met water en de lagere buitentemperaturen zorgen ervoor dat het waterverbruik iets is afgenomen. Het verbruik ligt weliswaar nog altijd flink hoger dan normaal, maar heeft zich gestabiliseerd. In de afgelopen dagen hebben we zodoende de druk weer genormaliseerd. Deze was twee weken geleden ietsjes verlaagd om ook tijdens de pieken voldoende water te kunnen blijven leveren.

We vragen echter nog steeds onze klanten om bewust om te blijven gaan met water en niet-noodzakelijk waterverbruik met name tijdens piekuren te vermijden. Code Blauw blijft dus nog gewoon van kracht. Minder watergebruik is niet alleen beter voor de bedrijfsvoering, het is duurzamer en het helpt, waar nodig, de (grond)watervoorraden te herstellen. Dat is waarom alle drinkwaterbedrijven nog steeds blijven vragen bewust om te gaan met water, het alleen te gebruiken voor noodzakelijk gebruik, en het gebruik over de dag te spreiden.

Kijk ook op Code Blauw voor meer info en tips.