‘Geen dag is hetzelfde en dat maakt m’n werk zo prachtig!’

23-04-2018

Hoe is het nu om bij waterbedrijf Groningen te werken? Lees hier het verhaal van Hendrik de Vries, medewerker bij de facilitaire dienst.

“In 1981 begon ik als grondwerker bij Waterbedrijf Groningen. Vier jaar lang met de poten in de klei en een schop in de hand, sleuven gegraven. Helaas hield mijn rug dit niet lang vol en ben ik in 1984 overgeplaatst naar het microarchief. Alle schetsen van nieuwe wateraansluitingen of wijziging daaraan, fotografeerde ik tot micro bestanden. Denk maar aan een mini foto-negatief van een halve centimeter bij een centimeter, die door zijn kleine formaat makkelijk te bewaren was. Zo zijn er 250.000 aansluitingen gefotografeerd en opgeslagen. De komst van het digitale tijdperk maakte deze manier van werken overbodig. In 2006/2007 maakte ik de overstap naar Facilitaire Dienst (FD) en hier is geen dag hetzelfde!

Samen met twee collega’s vorm ik nu de back-office van FD. Collega’s kunnen bij ons voor van alles terecht. Vragen over printers, lenen van laptops, pasjes, poolauto’s, vergaderruimtes, bestellingen, etc. Je kunt het niet zo gek bedenken of wij hebben een antwoord. Daarnaast help ik graag een handje mee als een collega ergens hulp bij nodig heeft.

Werken voor Waterbedrijf Groningen vind ik prachtig! Dit komt mede door het contact met collega’s en de variatie in mijn werk. Daarnaast heeft het bedrijf altijd goed voor mij gezorgd. Toen ik moest stoppen met grondwerk, had het bedrijf me kunnen laten gaan. In plaats daarvan werd gezocht naar een alternatief. Mede hierdoor ga ik al zesendertig jaar met plezier naar het werk.

In mijn vrije tijd ben ik met de voetbalclub bezig. Het benaderen van scheidrechters, het plannen van de wedstrijden, op de club mensen ontvangen en allerlei andere hand- en spandiensten. De kleinkinderen zijn ook m’n hobby. Ik ga graag met ze op pad of mee naar de sport. Binnenkort heb ik hier alle tijd voor, want vanaf juli 2018 ga ik met verlof om vervolgens in mei 2019 met pensioen te gaan.