Girlsday: jonge meiden verleiden tot techniek

23-04-2015

Jonge meiden kwamen vandaag op donderdag 23 april 2015 bij Waterbedrijf Groningen op werkbezoek tijdens Girlsday. De meiden uit het voortgezet onderwijs maakten nader kennis met de wereld van laboratorium en techniek, oftewel de wereld van WLN en Waterbedrijf Groningen. Na een korte introductie kregen de meiden een rondleiding door het laboratorium en konden zelf met diverse proefjes aan de slag.

Waterbedrijf Groningen en WLN

Wij doen, samen met WLN, hier actief aan mee. Om zo jonge meiden, die aan de vooravond staan van een studiekeuze, een beter beeld geven van de divers beroepsmogelijkheden als ze kiezen voor techniek. Wie weet zijn het onze collega’s van de toekomst?!

Girlsday: Meisjes ontdekken bètawetenschap en techniek!

Girlsday wordt jaarlijks door VHTO (Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek) georganiseerd; een dag waarop meisjes kennismaken met bèta, techniek en ICT. Bij uiteenlopende technische bedrijven, science centers en (hoger onderwijs)-instellingen door heel Nederland vinden er activiteiten plaats. Meisjes van 10 – 15 jaar kunnen zo een kijkje nemen in de fascinerende wereld van bètawetenschap en technologie en ontmoeten (vrouwelijke) professionals die in deze sectoren werken.

IMG_0015