Hoeveel water drinkt een kat?

04-10-2018

Wist u dat een muis 60 milliliter water nodig heeft per dag? Dat is een stuk minder dan een koe, die graag minstens 100 liter drinkt. Een hamster heeft aan 4 milliliter genoeg. Een kat moet dagelijks 250 ml water drinken. Dolfijnen krijgen vocht binnen via de vissen die ze eten, een giraf kan wel een maand zonder water, en een hond drinkt een halve liter per kg lichaamsgewicht.

Ook dieren hebben voldoende water nodig
Vanzelfsprekend zorgen we goed voor onze (huis)dieren. Vaak krijgen ze op dierendag wat extra’s; een lekker hapje, een extra aai, of een lekkere lange wandeling bijvoorbeeld. Zorgen voor voldoende schoon drinkwater is daarbij natuurlijk ook van belang. Niet alleen op dierendag natuurlijk, maar het hele jaar door. Dan is het goed om te weten hoeveel water een dier nodig heeft, welke eisen aan dat water gesteld worden, maar ook aan welke eisen de drinkbak moet voldoen.

Regels verzorging dieren
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft dan ook regels voor huisvesting en verzorging van dieren. Voor alle dieren (huis- en productiedieren) voldoet de huisvesting en verzorging aan een aantal basisvoorwaarden. Zo staat er onder meer ‘De dieren krijgen voldoende gezond en voor hun soort geschikt voer en water. Dit verschilt per diersoort’.

Verder lezen?
Rijksdienst voor ondernemend Nederland

Lenntech: waterconsumptie per dag