Ik ga op reis en ik neem mee…water

18-07-2018

Het water dat in Nederland uit de kraan komt, is altijd betrouwbaar. Op vakantie met de caravan of boot wordt het water vaak opgeslagen in een tank. Dobberend op het water kan er vuil binnendringen waardoor het bacteriologisch onbetrouwbaar is. Goed onderhoud kan problemen voorkomen.

Ontsmetten
Laat de tank volledig leeglopen en verwijder vervolgens aanslag en vuilresten. Vul de tank met een mengsel van één eierdopje (50 cc) ongeparfumeerde chloor op 50 liter water. Open de kraan totdat ook de leidingen zijn gevuld en wacht dan 24 uur. Spoel daarna de tank en de leidingen een paar keer door met leidingwater.

Natuurlijk werkt u met schone handen en ook de materialen die nodig zijn verzorgt u op de voorgeschreven wijze (schoonmaken met zeep en opgeborgen in het donker tegen algengroei).

Verversen
Water in een tank bederft. Om de drie of vier dagen moet de tank afgetapt worden en opnieuw gevuld worden met drinkwater uit de kraan. Regelmatig moet de tank nagekeken worden of er geen onderdelen vuil zijn. Bij aanslag of vuil moet opnieuw ontsmet worden. Niets staat dan een goede vakantie nog in de weg!