Interessante gesprekken tijdens werkbezoeken aandeelhouders

14-11-2016

aandeelhouders-rondleiding

Onder het motto “terug naar de bron, waar komt uw drinkwater vandaan?” ontvingen we afgelopen najaar drie keer een groep bestuurders en ambtenaren vanuit onze aandeelhoudersrelatie. Behalve een rondleiding op onze productielocaties werden actuele thema’s en gezamenlijke uitdagingen besproken. In 2017 worden weer nieuwe bezoeken georganiseerd.

Met een ruime delegatie ambtenaren bespraken we in Delfzijl de gezamenlijke zoektocht naar een robuuste en flexibele watervoorziening in de toekomst. Met name een oplossing voor de enorme zoetwatervraag die we voorzien in de Eemsdelta regio kwam aan de orde. 28 raadsleden uit Hoogezand Sappemeer, Slochteren, Menterwolde en Ten Boer kwamen naar hun bron op productielocatie Onnen waarbij gesproken werd over warmtenetten, watertappunten en tarieven onderwerp vormden. Het laatste werkbezoek vond plaats op locatie de Punt in Glimmen waarbij ruim twintig raadsleden uit Groningen en Haren te gast waren. We kijken zeer positief terug op deze bijeenkomsten, waarbij interessante gesprekken plaatsvonden.

In het voorjaar van 2017 zullen we opnieuw drie werkbezoeken organiseren voor aandeelhoudersgroepen, voor respectievelijk raadsleden van Bellingwedde, Vlagtwedde en Stadskanaal, voor raadsleden uit Delfzijl, Appingedam, Loppersum en Eemsmond en ten slotte voor de Statencommissie van de Provincie Groningen. Binnenkort worden hiervoor de contacten gelegd via de betrokken griffies.