Inzet van (mobiele) booster levert bijdrage aan robuuste watervoorziening

18-10-2017

Het water uit uw kraan wordt geleverd vanuit één van onze vijf productielocaties: De Punt, Onnen, De Groeve, Sellingen of Nietap. Maar liefst 4939 kilometer waterleiding is ervoor nodig om onze klanten jaarlijks van in totaal 47 miljard liter drinkwater te voorzien.

Omdat we 24/7 drinkwater willen leveren staan onze productielocaties via ons leidingnet met elkaar in verbinding. Zodat we in geval van calamiteiten water kunnen bijleveren vanuit andere locaties. Om waterlevering tussen stad en provincie mogelijk te maken is echter de inzet van een ‘booster’ nodig; om de onderlinge drukverschillen op te heffen. Het leidingnet in de provincie staat namelijk onder een hogere druk dan het stadsnet. Levering vanuit de provincie aan de stad kan door de hogere druk leidingbreuken veroorzaken in het stadsnet. En andersom, bij een levering vanuit het stadsnet aan de provincie is er juist te weinig druk, waardoor er te weinig of in het ergste geval geen water uit de kraan komt.

Boosterstation heft drukverschil stad en provincie op
Door inzet van onze boosterstations kunnen stad en provincie aan elkaar bijleveren: boosterstation Ruischerbrug maakt levering tussen stad en provincie over en weer mogelijk en door boosterstation Noorddijk is ook levering vanuit de provincie aan de stad mogelijk. Deze boosterstations zorgen ervoor dat de druk wordt verhoogd of verlaagd. Een mobiele booster in de buurt van Hoogkerk maakt het mogelijk vanuit de stad te leveren aan het noordwesten van de provincie.