Kan ik kraanwater drinken in het buitenland?

27-07-2017

Heerlijk! Het is zomer en dat betekent ook voor velen even lekker op vakantie!. Vooraf regelt u van alles en een checklist ‘Niet vergeten’ helpt om vervolgens relaxed op vakantie te gaan. Eenmaal op de vakantiebestemming aangekomen is het genieten geblazen! Dan wilt u natuurlijk niet ziek worden door het drinken van verkeerd kraanwater. Dit kan namelijk leiden tot maag- en darmklachten, diarree, hepatitis A of zelfs cholera.

Wilt u weten of u het water uit de kraan gewoon kunt drinken in uw vakantieland? Op de website water in het buitenland kunt u van alle landen in de wereld zien of het drinkwater veilig is om te drinken.

Waar moet je op letten bij flessenwater

Gaat u naar een land waar het advies luidt om flessenwater te kopen? En koopt u dan ook weleens flessenwater op straat? Let er dan op dat de flessen goed verzegeld zijn. Dit geldt ook in restaurants of cafés. Laat flesjes bij voorkeur aan uw tafel open maken. Laat verder liever geen ijsblokjes aan uw drankje toevoegen. Ook die zijn vaak gemaakt van kraanwater. Fruit, rauwe groente en salade kan gewassen zijn in leidingwater. Als het leidingwater officieel veilig is, maar drinken wordt afgeraden, kunt u het meestal wel gebruiken om bijvoorbeeld uw tanden te poetsen of mee te koken.

Voorkom dorst, drink voldoende

Gaat u op vakantie naar een zonnig oord? Drink dan gedurende de dag voldoende water, ook als u geen dorst hebt. Daarmee voorkomt u vervelende kwaaltjes als hoofdpijn, vermoeidheid en/of (lichte) uitdroging en kunt u optimaal van de vakantie genieten.

Waar de reis ook naar toe gaat; we wensen u een heerlijke vakantie toe!