Kans op minder druk/troebel water Diepenring stad Groningen

12-12-2018

Waterbedrijf Groningen start begin 2019 met werkzaamheden aan de waterleiding in de stad Groningen, binnen de Diepenring. Als voorbereiding op deze werkzaamheden wordt er van woensdag 19 december tot en met vrijdag 21 december een proefsluiting uitgevoerd. Hierdoor is er kans op minder druk op de waterleiding of troebel water uit de kraan.

Wat is een proefsluiting?
Bij een proefsluiting worden geplande werkzaamheden nagebootst om zo mogelijke (druk)problemen in kaart te brengen en eventueel passende maatregelen treffen.

Troebel water
Door de werkzaamheden kunnen ijzer- en mangaandeeltjes loslaten en kan er troebel water ontstaan. Troebel water is niet schadelijk voor de gezondheid. Als het water troebel, bruinachtig van kleur is, kunt u het beste de kranen in huis even dichthouden. Na een half uur is het bruine water meestal wel uit de hoofdleidingen verdwenen. Laat het water vervolgens goed doorstromen totdat het weer helder is. U kunt het nog niet helemaal heldere water overigens prima gebruiken voor uw planten.

Heeft u een hydrofoor of sprinklerinstallatie?
Maakt u gebruik van drukverhoging (hydrofoor)- en/of sprinklerinstallaties? Door de eventuele drukschommelingen bestaat de kans dat dit soort installaties storingen melden. Dit kan verholpen worden door de installatie te resetten.

Wat kunt u als voorzorg doen?
Wilt u zo weinig mogelijk overlast ervaren, vul dan wat flessen met kraanwater en zet die in de koelkast. Dan heeft u altijd voldoende water om thee/koffie te zetten of om een maaltijd te kunnen bereiden.

Meer informatie
Kijk op www.waterbedrijfgroningen.nl/werkzaamheden voor meer informatie. Als u naar aanleiding van dit bericht nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Technische Klantcontacten, telefoonnummer (050) 368 86 88 (optie 3).