Kies voor kraanwater en steun Nepal

04-05-2015

Bezoekers van het Bevrijdingsfestival Groningen steunen met de aanschaf van een handig, hervulbaar waterflesje de hulp aan Nepal. Waterbedrijf Groningen doneert de opbrengst van de verkochte flesjes aan de levering van drinkwatervoorzieningsunits voor het getroffen gebied. De mobiele units kunnen ieder zo’n 180 liter drinkwater per uur leveren en worden door een lokale samenwerkingspartij verspreid over de verschillende opvang- en ziekenhuizen.

Gebrek aan voedsel en drinkwater in Nepal

Doordat wegen en winkels zijn verwoest, kunnen inwoners moeilijk aan voedsel en drinkwater komen. Daarbij is drinkwater altijd al lastig verkrijgbaar geweest rond de hoofdstad Kathmandu, waardoor inwoners vaak zelf water in grote tanks opslaan. Veel van deze tanks zijn nu verwoest, zodat er een acuut gebrek aan drinkwater is ontstaan.
‘Toen we werden gevraagd de levering van de drinkwatervoorzieningsunits aan Nepal te ondersteunen, hebben we geen moment geaarzeld, licht Riksta Zwart directeur Waterbedrijf Groningen toe. Als waterbedrijf kennen we als geen ander het belang van de beschikbaarheid van betrouwbaar drinkwater. Bovendien kunnen de mobiele units direct worden ingezet op plekken waar dat het hardst nodig is. We zagen vervolgens in de samenwerking met het Bevrijdingsfestival Groningen een mooie kans om hier aandacht voor te vragen.’

‘Kraanwater graag’

Op 5 mei start een unieke driejarige samenwerking tussen de drinkwaterbedrijven en de 14 bevrijdingsfestivals. Tijdens de bevrijdingsfestivals delen alle drinkwaterbedrijven collectief kraanwater uit. De bedrijven doen dit vanuit de campagne ‘Kraanwater graag’ waarmee ze aandacht vragen voor al het goede van kraanwater; het is van topkwaliteit, duurzaam, lekker én gezond.
Voor een half festivalmuntje zijn ‘Kraanwater graag’ flesjes te koop bij speciale watertappunten in het Stadspark. De bezoekers kunnen deze flesjes de hele dag onbeperkt bijvullen bij één van de watertappunten op het festivalterrein. Kijk voor mee info over de campagne op kraanwatergraag.nl

 beeldNepal_bevrijdingsfestival