Klussen voor het goede doel

21-04-2015

Vandaag, dinsdag 21 april, hebben veertien collega’s hun handen uit de mouwen gestoken om diverse klussen te klaren bij NOVO Engersma in Uithuizen. Dit Centrum voor Dagbesteding kon namelijk wel een helpende hand gebruiken. Zelf komen ze er niet aan toe, omdat er geen tijd, budget of manuren beschikbaar voor is. De klussen die onze collega’s uitgevoerd hebben zijn dan ook zeer divers: timmeren, verven, tuinieren en schoonmaken.

Samen werken aan een goed leven

NOVO biedt verschillende vormen van ondersteuning, begeleiding en behandeling voor kinderen en volwassen met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking. Met altijd als uitgangspunt dat de cliënt zelf de regie over zijn/haar leven voert. Ze doen dit vanuit diverse zorgposten in Groningen. Deze staan midden in de samenleving, sluiten goed aan bij het netwerk van de cliënt en werken samen met lokale instellingen en vrijwilligers. Kortom, samen werken aan een goed leven.

Omdat we vinden dat het nodig is!

Waterbedrijf Groningen zet zich op verschillende manieren voortdurend in voor een duurzame samenleving. Om ook heel concreet met medewerkers hier een praktische invulling aan te geven houden we jaarlijks de actie ‘Handen uit de mouwen’ en gaan we een dag aan de slag voor een ander. We hebben op deze manier al wilgen geknot voor Staatsbosbeheer en instellingen als het Leger des Heils, Humanitas, De Belevenis, De Zonnebloem en ’s Heeren Loo geholpen om verschillende activiteiten te realiseren.

Geen donatie van geld of middelen, maar door zelf iets te doén. Naast de hulp van Waterbedrijf Groningen wordt dit project bij NOVO ook mede mogelijk gemaakt door de Albert Heijn en Bouwmarkt KlusWijs Hamminga uit Uithuizen. Allemaal steken we zo op eigen manier onze Handen uit de Mouwen voor NOVO Engersma. Omdat we vinden dat het nodig is!Handen uit de mouwen