Preventief kookadvies omgeving Regattaweg

02-02-2018

Vanochtend is tijdens graafwerkzaamheden onze waterleiding geraakt. Door de lekkage hebben bewoners van de Regattaweg en omgeving (inclusief Tasmantoren) momenteel geen water. De reparatiewerkzaamheden zijn in volle gang en om het ongemak iets te verlichten hebben we een (service)waterwagen neergezet. Klanten die momenteel geen water hebben kunnen hier (ter hoogte van de Tasmantoren) water halen.

Na de reparatie geldt eerst preventief kookadvies

We verwachten de reparatie in de loop van de middag klaar te hebben. Zodra het water weer uit de kraan stroomt geldt er echter wél een preventief kookadvies: we adviseren klanten het water voor consumptiedoeleinden (eten, drinken, flessenvoeding e.d.) eerst drie mintuten te koken.

Uit voorzorg water eerst 3 min. koken

Wij geven dit preventief kookadvies omdat we niet kunnen uitsluiten dat er omgevingsvuil als zand, vies water en/of rioolwater in de leiding terecht is gekomen. Veiligheid en betrouwbaarheid staat voor ons altijd voorop en daarom geven we dit preventief kookadvies. De getroffen klanten krijgen hierover een kookadvies-kaartje. Voor het douchen of wassen zijn geen speciale maatregelen nodig. Het kookadvies blijft van kracht totdat u door ons wordt geïnformeerd dat het kookadvies is opgeheven. Zodra we aan de hand van kwaliteitscontroles kunnen vaststellen dat het water weer volledig betrouwbaar worden de klanten hierover geïnformeerd via een groene kaart in de brievenbus.

Altijd vervelend:  geen water en/of kookadvies

We beseffen ons altijd terdege dat tijdelijk geen water en/of een kookadvies voor ongemak zorgt. We doen ons uiterste best om het ongemak zo veel mogelijk te beperken en streven er naar dat het water zo snel mogelijk weer 24/7 betrouwbaar uit de kraan zal stromen. Onze excuses voor het ongemak.