Kraanwater is cool

25-04-2016

Leerlingen van de Bladergroenschool en kinderen uit de wijk Selwerd in Groningen opende afgelopen woensdag 20 april en donderdag 21 april samen met FC Groningen keeper Sergio Padt, wethouder Mattias Gijsbertsen en Waterbedrijf Groningen directeur Riksta Zwart drie nieuwe drinkwaterpunten in de stad Groningen. Een coole en gezonde dorstlesser voor alle voorbijgangers en omwonenden!

Sergio 1

 

De nieuwe drinkwaterpunten vormen een onderdeel van een negen maanden durende Drink Watercampagne in onder andere de wijk Selwerd in Groningen. De campagne is bedoeld om het groeiende probleem van overgewicht onder jongeren een halt toe te roepen. Selwerd is hiermee de eerste ‘waterwijk’ van Groningen, een wijk waar meer water wordt gedronken voor een gezond gewicht en een gezond gebit. Oog TV maakte een mooie reportage van de dag.

Sergio 4

Locatie drinkwaterpunten

De twee outdoor drinkwatertappunt zijn te vinden bij de voetbalvelden van Selwerd en bij het Cruyff Court veldje in de wijk Corpus den Hoorn. De komende periode zal ook bij het Cruyff Court veldje in de wijk Oosterpark en het recreatiegebied Kardinge een drinkwaterpunt worden geplaatst. Een nieuw initiatief is het indoor tappunt in de Vensterschool. Speciaal ontwikkelt door collega waterbedrijf PWN voor binnen gebruik. Dit tappunt is een aantrekkelijke alternatief voor het vullen van een flesje in het toilet. Een plek dat vaak als onhygiënisch wordt ervaren als het om water drinken gaat.

sergio 3