Kraanwater op alle nationale bevrijdingsfestivals

01-05-2015

Kraanwater graag

Grootschalige samenwerking collectieve drinkwaterbedrijven en 14 bevrijdingsfestivals.

Op 5 mei start een unieke driejarige samenwerking tussen de drinkwaterbedrijven en de 14 bevrijdingsfestivals. Tijdens de bevrijdingsfestivals delen alle drinkwaterbedrijven collectief kraanwater uit. Niet eerder waren er zoveel organisaties betrokken op één dag in een samenwerking rond kraanwater. De bevrijdingsfestivals ontvangen bij elkaar meer dan 1 miljoen bezoekers op 5 mei.

Waterbedrijf Groningen, Vitens, PWN, Brabant Water, Dunea, Evides, WMD en WML plaatsen watertappunten waar dorstige bezoekers kraanwater kunnen tappen. De bedrijven doen dit vanuit de campagne ‘Kraanwater graag’ waarmee ze aandacht vragen voor al het goede van kraanwater; het is van topkwaliteit, duurzaam, lekker én gezond.

Voor een klein bedrag zijn ‘Kraanwater graag’ flesjes te koop bij speciale watertappunten op het terrein. De bezoekers kunnen deze flesjes de hele dag onbeperkt bijvullen bij een van de watertappunten op het festivalterrein. De drinkwaterbedrijven bieden de technische faciliteiten om het kraanwater te schenken en de festivals mogen de opbrengst van de flesjes gebruiken om hun festivals, rond het vieren van de vrijheid, te versterken.

De bevrijdingsfestivals zijn blij met de samenwerking met de drinkwaterbedrijven: ‘Ons Nederlandse kraanwater behoort tot het beste ter wereld en daar mogen we trots op zijn. Het is dus logisch dat we dit als festival beschikbaar maken voor onze bezoekers. Daarnaast is het een duurzame keuze om kraanwater beschikbaar te maken’ aldus festival Groningen directeur Diederik Van der Meide.

De festivals vinden op 14 plekken door het hele land plaats. Er kan kraanwater worden getapt in Almere, Amsterdam, Assen, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en Zwolle. Meer informatie is te vinden op kraanwatergraag.nl