Kraanwater tijdens alle nationale bevrijdingsfestivals

29-04-2016

20150408 Wagenpark

Op donderdag 5 mei tijdens Bevrijdingsdag schenken alle landelijke bevrijdingsfestivals kraanwater. De drinkwaterbedrijven plaatsen watertappunten waar bezoekers onbeperkt kraanwater kunnen tappen.

Kraanwater is duurzaam en gezond

De bevrijdingsfestivals zijn blij met de samenwerking met de drinkwaterbedrijven: ‘Ons Nederlandse kraanwater behoort tot het beste ter wereld en daar mogen we trots op zijn. Het is van topkwaliteit, lekker en gezond. Het is dus logisch dat we dit als festival beschikbaar maken voor onze bezoekers. Daarnaast is kraanwater duurzaam en mede daarom bieden we het aan’ aldus Groninger festivaldirecteur Diederik Van der Meide. Meer dan 1 miljoen mensen zullen naar verwachting op 5 mei de bevrijdingsfestivals bezoeken.

Hervulbare flesjes

Voor één muntje koopje in het Stadspark van Groningen een speciaal ‘Kraanwater graag’ flesjes op de drafbaan (Main Stage) en bij Local Heroes. Bezoekers kunnen de flesjes de hele dag onbeperkt bijvullen bij één van onze watertappunten op het festivalterrein. Bevrijdingsfestival Groningen ontvangt de helft van de opbrengst van de flesjes om hiermee kosten te dekken en de festivals verder te verduurzamen. De andere helft gaat naar stichting Water for Life, die zich sterk maakt voor schoon water en sanitaire voorzieningen in landen waar dat geen vanzelfsprekendheden zijn.

‘Kraanwater Graag’

Kraanwater op de bevrijdingsfestivals is onderdeel van de meerjarige bewustwordingscampagne ‘Kraanwater Graag’, waarmee de drinkwaterbedrijven iedereen bewust willen maken van de waarde van ons kraanwater. Deze campagne heeft als doel Nederlanders te stimuleren er vaker voor te kiezen. Dan moeten ze natuurlijk wel die keuze hebben. Ook volgend jaar is de intentie dat de drinkwaterbedrijven en bevrijdingsfestivals samenwerken.

De festivals vinden op 14 plekken door het hele land plaats. Er kan kraanwater worden getapt in Almere, Amsterdam, Assen, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en Zwolle.