Kraanwater voor wandelaars Tocht om de Noord

23-09-2015

​Zaterdag 26 en zondag 27 september lopen 5.000 wandelaars de 10e editie van de Tocht om de Noord. Dit keer ‘van Drenthe tot aan ’t Wad’. Ook Waterbedrijf Groningen is weer met haar watertappunten van de partij.

Watertappunten

Op zaterdag staat het waterbedrijf met de watertappunten in Eenum langs het Kerkpad en in Thesinge aan de Molenweg. Zondag vind je de tappunten aan de Verlengde Boterdijk in Paterswolde en aan het Hoorsediep in Groningen. Waterbedrijf Groningen wenst alle wandelaars veel succes en luisterplezier.

10e editie

Tijdens de 10e editie van de Tocht om de Noord staat namelijk het zintuig horen centraal met als thema: Laat je leiden door het Geluid van Groningen. Wandelaars nemen tevens een kijkje achter (Groningse) deuren. Zo slingert de route dwars door kerken, huizen, molens, musea, tuinen, boerderijen, borgen, enz. In deze locaties beleeft men Groningen op een verrassende manier van binnenuit. (Straat)Theater brengt op bijzondere wijze de dorpsverhalen letterlijk tot leven! Elke deur geeft op die manier weer een verrassende inkijk naar de bijzondere cultuur van Groningen.